Centrum
JongerenCommunicatie
Chemie
Loire 150 (Castellum)
Gebouwdeel C (Synthesium)
2491 AK Den Haag
Hier kunt u het materiaal bekijken en downloaden van een select aantal lezingen, masterclasses en werkgroepen van de Woudschoten Chemie Conferentie 2024.
Lezingen
Openingslezing – Een palet van smaken om je zintuigen te verwennen
Prof. Dr. Ir. Jean-Paul Vincken (Wageningen University & Research)
Slotlezing – Op weg naar een fossielvrije toekomst
Prof. Dr. Eelco Vogt (Universiteit Utrecht)
Werkgroepen
Werkgroep 1.2 – Tekenopdrachten in de scheikundeles: Meer dan micro-meso-macro
Hanna Stammes en Lesley de Putter (Radboud Universiteit Nijmegen en TU Eindhoven)
WCC24 WG1.2 – Hanna Stammes en Lesley de Putter
Werkgroep 1.4 – Meten, weten, nooit meer vergeten. Dat smaakt naar meer!
Nathan Meinen (Techni Science)
Werkgroep 1.5 – Building Thinking Classroom
Erik Kastenberg en Ilse Relker (Carmel College Salland)
WCC24 WG1.5 – Erik Kastenberg en Ilse Relker
Werkgroep 1.7 – Practicum doen voor beginnend docenten
Suzy Maljaars en Anne van Emmerik
WCC24 WG1.7 – Suzy Maljaars en Anne van Emmerik
Werkgroep 1.8 – Hoe laat je scheikunde-onderwijs aansluiten bij alle leerlingen?
Sahar Yadegari en Elsemieke de Jong (VHTO)
WCC24 WG1.8 – Sahar Yadegari en Elsemieke de Jong
Werkgroep 2.1 – De Scheikundeolympiade nu en in de toekomst
Emiel de Kleijn en Frans Meindertsma
WCC24 WG2.1 – Emiel de Kleijn en Frans Meindertsma
Werkgroep 2.3 – Smakelijke chemie
Chris Winkel (Givaudan)
Werkgroep 2.5 – Recent kankeronderzoek als context voor chemische binding
Tim van Dulmen (Universiteit Twente/Gymnasium Apeldoorn)
Werkgroep 3.1 – Escaperooms in de klas
Nienke Lurvink (Serious Gaming voor Onderwijs)
Werkgroep 3.4 – Meer begrip met een conceptcartoon
Jan de Gruijter en Ed van den Berg
WCC24 WG3.4 – Jan de Gruijter en Ed van den Berg
WCC24 WG3.4 – Jan de Gruijter en Ed van den Berg – programma werkgroep
Werkgroep 3.5 – Eindexamencorrectietraining
Leonie Dierikx, Anja Droogendijk en Maureen Breeman (NVON)
WCC24 WG3.5 – Leonie Dierikx, Anja Droogendijk en Maureen Breeman – Havo/vwo
WCC24 WG3.5 – Leonie Dierikx, Anja Droogendijk en Maureen Breeman – Vmbo
Masterclasses
Masterclass 1.1 – Microplastics en de effecten op gezondheid
Guillaume Counotte (Cvier vof)
WCC24 MC1.1 – Guillaume Counotte
Masterclass 1.8 – 4TU over Chemie, dat smaakt naar meer!
Heleen Bot (Wageningen Pre-University)
Masterclass 2.2 – Leerlingen ‘aan’ tijdens je demonstratie
Marie-Jetta den Otter – TU Delft
WCC24 MC2.2 – Marie-Jetta den Otter
Masterclass 2.3 – De onverwachte rollen en vetten: van cel tot detectie
Roos Nederstigt (Universiteit Utrecht)
Masterclass 2.7 – Maillard chemie, het hart van voedselbeleving: van chocola tot vlees!
Jan Koek (Unilever)
Masterclass 2.8 – POLARIS scheikunde – Bedient alle smaken, nu ook vmbo
Peter Koopmans (Boom voortgezet onderwijs)
Masterclass 2.9 – Eenvoudig elektroforese uitvoeren in de klas
Anne Topma (VOS Instrumenten)
WCC24 MC2.9 – Anne Topma
WCC24 MC2.9 – Anne Topma – Wie is de dader
WCC24 MC2.9 – Anne Topma – PCR-puzzel
Masterclass 3.1 – Chemie in actie: Ontdek de magie van metabole beeldvorming met MRI
Jeanine Prompers – Maasstricht University Medical Centre+
WCC24 MC3.1 – Jeanine Prompers
Masterclass 3.2 – Mineralen en vitaminen in de voeding en hun rol in het lichaam
Guillaume Counotte (Cvier vof)
WCC24 MC3.2 – Guillaume Counotte
Masterclass 3.8 – Effectief onderzoekspractica organiseren en begeleiden
Ilse Landa (Malmberg)