Centrum
JongerenCommunicatie
Chemie
Loire 150 (Castellum)
Gebouwdeel C (Synthesium)
2491 AK Den Haag
In alle glazen zijn twee of drie lagen ontstaan. Dit komt omdat de verschillende soorten chocolade van verschillende ingrediënten worden gemaakt:
In het hete water smelt de chocolade. Bij het afkoelen ontstaan er twee of drie lagen: vaste stukjes op de bodem, een waterlaag en een vetlaag. De vetlaag drijft op de waterlaag. Op de bodem van het glas liggen de stukjes die niet oplossen in water of vet. In het water is de cacaopasta, suiker en melkpoeder opgelost. En in de bovenste laag zitten de vetten uit de cacaoboter en de melk. Hoe dikker de vetlaag, hoe vetter de chocolade is.
Doordat de verschillende soorten chocolade uit verschillende ingrediënten gemaakt zijn, zie je dus in ieder glas andere lagen.
Wil je nog meer weten?
Bekijk deze extra informatie over de ingrediënten van chocolade.
Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.