6 september 2024

Kom kijken in de wereld van chemie en life sciences!

Op 5 & 6 oktober 2024 is het weer zover: het Weekend van de Wetenschap. Een weekend waarin iedereen overal in Nederland een kijkje achter de schermen kan nemen van de wetenschap en techniek. Dit jaar openen bedrijven in de chemie en life sciences in heel Nederland hun deuren. Kom jij ook kijken wat er in de chemie en life sciences allemaal kan?

Vanaf 18 september is het volledige programma bekend. Ontdek hieronder alvast wat onze partners aanbieden aan activiteiten!

Avantium in Amsterdam Science Park – 5 oktober van 12.00 – 17.00 uur
Adsorptie: Het geheim achter schone lucht! Adsorptie is simpel gezegd het blijven plakken van stoffen aan een oppervlak. In de wetenschap wordt dit soms gebruikt om stoffen te scheiden. In de wereld om je heen zorgt het bijv. voor schone lucht en schoon water. De oppervlakte van een theelepel kan soms groter zijn dan je denkt!

Covestro Zwolle – 5 oktober van 10.00 – 15.00 uur
Kijkje achter de schermen bij Covestro in Zwolle. Kom ontdekken hoe onze coatingharsen jouw voedingswaren vers houden, hoe wij de landbouw helpen verduurzamen en hoe wij jouw keuken en badkamer kleur geven. Ook onze bedrijfshulpverlening geeft demo’s en tegelijk zijn op onze site deze dag ook de bedrijven AOC en Synres te bezoeken.

Dow Terneuzen en Middelburg – 5 oktober om 10.00 uur
Dow is aanwezig in de bibliotheken van Middelburg en Terneuzen. Met leuke, interessante proefjes voor kinderen van 8 tot 14 jaar laat Dow zien wat wetenschap is en hoe leuk het is om daarmee bezig te zijn. Medewerkers van verschillende afdelingen laten zien wat hun werk inhoudt. Tijdens het evenement in Middelburg laten medewerkers kinderen kennis maken met techniek, wetenschap en chemie. Samen met de kinderen gaan ze op zoek in een “snoepjesfabriek escape room”. Ook zijn er VR-brillen aanwezig. Deze escape room laat zien wat het beroep van proces operator inhoudt. Meer info.

ExxonMobil in Rotterdam – 5 & 6 oktober
Tijdens het Weekend van de Wetenschap organiseert de ExxonMobil raffinaderij Rotterdam een uniek kijkje achter de schermen voor geïnteresseerden. Meld je aan en maak gebruik van deze unieke kans om onze mensen te ontmoeten en de fabrieken vanuit een touringcar te bekijken. Er zijn per dag 4 rondritten met 50 plaatsen, vol = vol. De bus vertrekt stipt om 10.00/10.45/11.30 en 12.15 uur. Inschrijven kan vanaf 18 september via de website van het Weekend van de Wetenschap.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden