31 juli 2024

Jesse van der Waal van het Stanislascollege Westplantsoen in Delft en Niels van den Bosch van het Johan de Witt-gymnasium in Dordrecht hebben een bronzen medaille gewonnen tijdens de 56e Internationale Chemieolympiade (IChO) in Riyad (Saoedi-Arabië).

Nederlands team 56e IChO Riyad 2024
V.l.n.r.: Jesse van der Waal, Kjeld Zwitserloot, Koen Coyajee, Niels van den Bosch

Kjeld Zwitserloot van het Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel greep net naast het eremetaal en kreeg een eervolle vermelding, evenals Koen Coyajee van het Utrechts Stedelijk Gymnasium. De olympiade werd gewonnen door Zhong Zheng uit China.

Aan deze olympiade namen 88 landen deel met 327 leerlingen (en 168 mentoren en 89 waarnemers). De vier Nederlandse deelnemers mochten Nederland vertegenwoordigen na deelname aan de Nationale Scheikundeolympiade. De Nationale Scheikundeolympiade is een initiatief van SLO en wordt ondersteund door onder andere C3-partners de Koninklijke VNCI, de KNCV en de Topsector Chemie.

In 2025 wordt de 46e NSO van 30 mei tot en met 7 juni gehouden bij Symeres, een toonaangevende contractonderzoeksorganisatie voor uitdagingen op het gebied van de ontdekking en ontwikkeling van geneesmiddelen. De 57e IChO wordt in 2025 gehouden van 13 tot en met 22 juli in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten).

De opgaven van deze 56e Internationale Chemieolympiade kun je hier downloaden.

Alle toetsen (met antwoorden) van de 45e Nationale Scheikundeolympiade (NSO) kun je hier downloaden.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod aan gratis lesmaterialen en activiteiten.

Aanmelden