Stichting C3 promoot chemie onder jongeren

Overzicht projecten

Expedition Chemistry
Met de promotiematerialen en activiteiten van het project Expedition Chemistry maken kinderen op een speelse manier kennis met chemie en toepassingen van chemie in het dagelijks leven.   »

Lab Experience Days
De Lab Experience Days (LEDs) zijn begonnen in 2011. Tijdens een LED ervaren middelbare scholieren hoe het is om in een laboratorium te werken én ouders komen alles te weten over de... »

Week van de Procestechniek
De Week van de Procestechniek (vierde week van januari) bestaat sinds 2002 en is begonnen door MIT Limburg. Vmbo-leerlingen gaan op bezoek bij bedrijven waar ze een rondleiding krijgen, zelf aan de... »

PROEF!
Materialen uit het project ‘PROEF!’ brengen middelbare scholieren, vooral de havo-leerlingen, in aanraking met de vele beroepsmogelijkheden na een hbo-opleiding in de Applied Sciences. »

Exact wat je zoekt!
Het project ‘Exact wat je zoekt!’ richt zich op middelbare scholieren. De materialen maken vmbo'ers tot vwo'ers enthousiast voor een carrière in de chemie, life sciences en procestechniek. »

Science club
Ook buiten schooltijd kunnen kinderen aan de slag met chemie. Zij kunnen bijvoorbeeld lid worden van een science club. Hier, in... »

Rubber en Kunststof
Voor vmbo-leerlingen, hun docenten én voor iedereen die meer wil weten over de producten uit de rubber- en kunststofindustrie en de beroepen in deze sector »

VNCI & Nieuwe Scheikunde
Voor scheikundedocenten en hun leerlingen: industriële contexten en beroepsbeelden staan centraal in de onderwijsmodulen van ‘VNCI & Nieuwe Scheikunde’. »